Slik Tipper du på Fotball

football bettingHvis du er ny innen fotballtipping og har lyst til å begynne å spille på fotballkamper, kan vår veiledning hjelpe deg gjennom stegene og alternativene du har. Denne seksjonen lærer deg det grunnleggende om fotballtipping, og forklarer alt fra alternativer innen fotballtipping, hvor du kan spille på fotball og hvordan du kan forbedre tippingen din. Tipping på fotball er en gamblingaktivitet, og kan medføre tap av innsatsen din. Derfor anbefaler vi at du tipper ansvarlig og følger tipsene nedenfor for å kunne gjøre smartere valg.

De som er ute etter å tippe for moro skyld, såkalte hobbytippere, kan begynne å spille så snart de har lest gjennom denne siden. Hvis du i tillegg er ute etter å oppnå en fortjeneste, hjelper vi deg på vei med et stort utvalg av ressurser nederst i denne veiledningen. Målet vårt er å forbedre tippingen din og strategiene dine når det kommer til pengehåndtering.

Alternativer for fotballtipping – slik spiller du på fotball

Fotball er en av de mest populære sportene å tippe på, og gir høy odds og dermed potensiale for høye gevinster. Samtidig finnes det flere alternativer å tippe på. Så snart du forstår de grunnleggende spillalternativene, vil imidlertid de andre følge naturlig.

Forklaring på odds

Oddsen gis som en desimal (f.eks. 1.5, 2.7). Vi ser på et eksempel for å hjelpe deg med å forstå denne oddsen og hvordan det fungerer. En innsats på 10 Kr med odds på 1.5 gir 150 Kr i premie (det vil si at du får tilbake innsatsen + en fortjeneste på 50 Kr). Hvis du taper, mister du bare innsatsen på 100 Kr.

Det er enkelt å beregne hvordan du finner den potensielle utbetalingen:

odds X innsats = potensiell utbetaling

fortjeneste = potensiell utbetaling + innsats

potensielt tap = innsats (i de tilfellene du taper)

Denne beregningen gjelder alle alternativene som er tilgjengelige for spill på fotball, som forklart nedenfor.

1X2 Betting

1X2 eller seier-uavgjort-seier / Fulltid er et av de største tippemarkedene i fotball. Dette markedet gjør det mulig for spillere å tippe på kampens utfall (vinnerlag eller uavgjort). 1×2-markedet gjelder fulltid, noe som betyr at spilleren skal tippe på sluttresultatet ved fulltid (90 spilleminutter, pluss overtid). Ekstra tilleggstid er sjelden inkludert, men dette kan variere fra én bookmaker til en annen. Sjekk dette med den aktuelle tilbyderen hvis du er i tvil.

1X2 gjelder sluttresultatet – 1 er spill på at hjemmelaget vinner, X er spill på uavgjort, og 2 er spill på at bortelaget vinner. Hos de ulike bookmakerne, presenteres en fotballkamp som lag A – lag B. I dette eksempelet er 1 lag A og 2 er lag B.

fotballtipping fulltid

1X2-markedet ved fulltid er det primære spillalternativet, men det finnes også variasjoner av dette markedet med andre tidsrammer; for eksempel 1X2 for kun første eller kun andre omgang. I slike tilfeller fungerer tippingen på akkurat samme måte, men kun resultatet/antall mål i den aktuelle perioden vurderes.

Over/Under

Over/Under er det nest mest populære tippealternativet innen fotball. Dette markedet gjør det mulig for spillere å tippe på om hvorvidt antall mål som scores i løpet av en kamp er over eller under en bestemt verdi. Den vanligste referanseverdien er over/under 2.5. Dette betyr at et spill på over 2.5 gir gevinst hvis kampen ender med 3 eller flere mål. For at under 2.5 skal gi gevinst, må kampen ende med maksimalt 2 mål.

Verdien 2.5 er den vanligste i over/under-markedet, men det finnes også spillalternativer med andre verdier, som 0.5, 1.5 osv.

fotballtipping over/under

Over/under-markedet gjelder fulltidsresultatet (90 minutter + overtid). Vi finner imidlertid variasjoner av dette spillmarkedet, basert på tidsramme eller individuelle deltakere. Vi kan dermed vinne over/under-alternativer for første omgang, andre omgang, for kun hjemmelaget eller for bortelaget. Uansett fungerer spillet som forklart ovenfor.

Dobbelsjanse

Dobbelsjanse ligner på 1X2-markedet, men gir muligheten til å satse på 2 ulike utfall i samme spill. Dette betyr at vi har flere ulike spillalternativer:

 • 12 – spill på at ett av lagene vinner (1 eller 2). Spillet gir tap hvis kampen ender uavgjort
 • 1X – spill på at hjemmelaget (1) vinner eller uavgjort
 • X2 – spill på uavgjort (X) eller at bortelaget vinner

fotballtipping dobbel sjanse

Oddsen for disse spillalternativene er litt lavere sammenlignet med individuelle spill, men dekker flere sluttresultater slik at risikoen for å tape reduseres.

Pause/Fulltid

Dette spillalternativet benytter også 1X2-markeringer, og gjør det mulig å tippe resultatet ved pause og fulltid. Et spill plassert på et slik marked ser slik ut:

 • X / 2, betyr et spill på at stillingen er uavgjort ved pause, men at bortelaget (2) vinner ved fulltid

fotballtipping pause/fulltid

Flere valg er tilgjengelige, som 1/1 (hjemmelaget leder ved pause og fulltid), 1/2 (hjemmelaget leder ved pause, bortelaget vinner) og så videre.

Oddetall/partall

Oddetall/partall-markedet gir spilleren muligheten til å tippe på hvorvidt totalt antall scorte mål i kampen er odde- eller partall. Dette er et enkelt spill med et enkelt utfall, og oddsen er ofte ganske lik for begge alternativer.

Riktig Resultat

Som navnet antyder, gjør dette markedet det mulig for spilleren å tippe på riktig score i kampen. Spilleren blir presentert for flere potensielle resultater med ulik odds. Et spill på dette markedet gir kun gevinst hvis kampen ender med nøyaktig det resultatet du har tippet på.

fotballtipping riktig resultat

Handikap

Handicap er et marked som ligner på 1X2-markedet, men der ett av lagene får et handicap ved kampens start. Handicap tilbys ofte til underdogs i et forsøk på å balansere kampen.

fotballtipping handikap

Vi kan for eksempel finne kamper med lag A +1 mot lag B. I dette tilfellet er lag A underdog, og starter kampen med en fordel på +1 mål. Hvis kampen ender 0-1, er det X (uavgjort) som er riktig tippevalg, ettersom vi legger til handicapverdien og får et resultat på 1-1.

Målscorer

Dette alternativet gjør det mulig for spillere å tippe på at individuelle spillere fra et av de to lagene scorer i løpet av kampen. Dette alternativet gir gevinst kun hvis den aktuelle spilleren scorer mål i løpet av den valgte fotballkampen.

Også her finnes det flere varianter, som første målscorer (spilleren som scorer kampens første mål), målscorer (spilleren kan score når som helst i kampen), siste målscorer (spilleren som scorer kampens siste mål).

fotballtipping malscorer

Første lag til å score

Dette ligner på målscorer-markedet, men her kan du velge hvilket lag du tror kommer til å score kampens første mål.

Vinner

Vinner-markedet benyttes på turneringsnivå, og er tilgjengelig fra konkurransens start. Dette markedet gjør det mulig for spillere å tippe på turneringens vinner, i dette tilfellet fotballaget som er på førsteplass ved slutten av sesongen.

fotballtipping vinner

Fotballtipping på nettet

Når det gjelder fotballtipping, finnes det 2 hovedalternativer: Tipping hos kommisjonær og tipping hos bookmakere på nettet. Kommisjonærer er fremdeles svært populære blant mange tippere, men bookmakere på nettet er i ferd med å ta igjen forspranget. Dette skyldes i stor grad bedre odds, flere tippealternativer og sportsbegivenheter, tilgjengelighet døgnet rundt hjemmefra og muligheten til å velge live-spill. Bonuser og kampanjetilbud som gratisspill og cashback er også store fordeler som tilbys av bookmakere på nettet.

eBonuskode.com lister opp flere anbefalte bookmakere på nettet, med eventuelle velkomstbonuser som er tilgjengelige ved registrering. Disse bookmakerne har vært i drift i lang tid, og anbefales av flere hundretusener av brukere.

Slik åpner du en tippekonto på nettet

Det er forholdsvis enkelt å registrere seg og tippe på fotball og mange andre sporter hos en bookmaker på nettet. Følg stegene nedenfor:

 1. Velg en bookmaker fra listen ovenfor, og klikk for å gå til nettsiden
 2. Registrer en konto: Så snart du har kommet til nettsiden, ser du etter «Registrer deg»-knappen eller lignende og klikker på den
 3. Når du kommer til registreringsskjemaet, fyller du inn opplysningene dine. Informasjonen må være korrekt, ettersom den brukes til å få tilgang til kontoen, foreta innskudd eller ta ut gevinster
 4. Etter registrering skal du ha tilgang til tippekontoen din. I noen tilfeller kreves det at du aktiverer kontoen ved å følge en bekreftelseslenke du får tilsendt via e-post fra bookmakeren. Sjekk innboksen din (hvis du ikke finner den, kan det være lurt å ta en titt i søppelpost-mappen).
 5. Når du er autentisert, får du tilgang til medlemsområdet der du kan foreta et innskudd (Innskuddsseksjonen). Her ser du flere innskuddsalternativer du kan velge blant for å sette inn penger på kontoen din.
 6. Velg et innskuddsalternativ for å sette inn penger på spillkontoen din. Kreditt-/debetkort er det vanligste og raskeste alternativet. Andre innskuddsalternativer er også tilgjengelige, men hvis du er ute etter å få et velkomsttilbud, anbefaler vi at du sjekker bonusvilkårene. Det kan nemlig være begrensninger på innskuddsvalg. Alle innskudd er raske og sikre, akkurat som når du shopper på nettet.
 7. fotballtipping kupongBegynn å spille: Så snart du har foretatt ditt første innskudd, vil du kunne begynne å spille. Naviger til sportsseksjonen, velg fotball eller en annen sport, velg kampen du ønsker å tippe på og klikk på ønsket utfall/odds. På dette tidspunktet blir spillet lagt til kupongen din. Hos de fleste bookmakere på nettet, er kupongen plassert på høyre side av skjermen. Så snart du er fornøyd med utvalget ditt, klikker du på knappen «Plasser spill» på kupongen.

Når du aktiverer en velkomstbonus hos bookmakere på nettet, må du oppfylle omsetningskrav før du kan ta ut gevinstene dine. Vennligst sjekk hvilke bonusvilkår som gjelder hos din bookmaker.

Du kan også måtte verifisere kontoen din før en uttaksforespørsel kan behandles. Dette er standardprosedyre for å hindre hvitvasking av penger eller bonusmisbruk. Verifiseringsprosessen kan inkludere en rask telefonsamtale med bookmakeren eller verifisering av dokumenter (opplasting av dokumenter som ID og strømregning for å bekrefte adressen din). Dette er en standardprosess, og du trenger ikke å bekymre deg for dette. Så snart kontoen er verifisert, vil du kunne ta ut pengene dine, foreta ytterligere innskudd og så videre. Verifiseringen gjøres kun én gang, og etter at denne prosessen er fullført, kan du bruke spillkontoen din uten begrensninger.

Sportstipping kan være avhengighetsskapende og medføre tap. Derfor bør du være klar over at det finnes alternativer for selvekskludering hos alle bookmakere. Sjekk dette alternativet via spillkontoen din, eller ta kontakt med bookmakeren via e-post hvis du har behov for å begrense spillaktiviteten din.

Forhåndsspill eller live-spill

En annen stor fordel med å tippe på fotball på nettet er muligheten til å plassere både forhåndsspill og live-spill. Forhåndsspill er tilgjengelig hos kommisjonærer, men sportsbøker på nettet tilbyr både forhåndsspill og live-spill.

Live-spill gjør det mulig å tippe på kamper underveis. Noen bookmakere tilbyr også muligheten til å se kampen via en strømmetjeneste på nettet. Live-tipping involverer litt høyere risiko, ettersom oddsen varierer mer; den endres ofte mens kampen pågår.

Kommende norske fotballkamper

Du kan velge mellom mange ulike norske fotballkamper, både fra Tippeligaen, Adeccoligaen, Eliteserien, 1 Division of 2 Division, Norgescupen og mer. Dette er bare noen få av konkurransene som spilles i Norge.

1
X
2
Bodo/Glimt vs Odd
Jul 19
1.20
7.50
11.50
Molde vs KFUM Oslo
Jul 20
1.46
4.90
6.00
Sarpsborg 08 vs Brann
Jul 20
4.00
4.20
1.78
Stromsgodset vs Tromso
Jul 21
2.02
3.65
3.50
Haugesund vs Viking
Jul 21
3.45
3.90
1.97
HamKam vs Fredrikstad
Jul 21
2.65
3.30
2.70
Rosenborg vs Lillestrom
Jul 21
2.12
3.70
3.20

Aldersgrense 18 år. Oddsen oppdateres daglig kl. 06:30, og kan endres i løpet av dagen. Se oppdaterte odds hos onlineBet.

Fotballtips

Mange som tipper på fotballkamper følger ofte sin egen intuisjon når de skal velge vinner. I andre tilfeller tipper spillere kun på favorittlaget sitt, selv om det ikke er det smarteste valget. Når du tipper på fotball anbefaler vi at du gjør litt forarbeid og ser hva andre brukere/tippere har å si.

Det finnes mange gratis oddstips og betalte tipstjenester du kan bruke. Selv om det er enkelt å få slike oddstips fra andre, bør du ta den endelige avgjørelsen når spillet skal plasseres. Vurder spillalternativet, og ikke stol utelukkende på andre.

Tjenester for oddstips:

Fotballstatistikk

Du er naturligvis godt kjent med fotball siden du vurderer å tippe på fotballkamper, men det anbefales å dra nytte av statistikk. Slike data gjør det enklere for deg å se fotballtrender og vurdere sannsynligheten for et bestemt sluttresultat. SoccerStats247.com er for eksempel en kilde for daglige fotballkamper, live-resultater, statistikk og trender for turneringer over hele verden. Dette inkluderer alt fra store turneringer som Champions League og VM til lokale ligaer som Premier League og FA-cupen. Denne nettsiden har strukturert mange detaljer og fotballstatistikk på en slik måte at du enkelt kan identifisere de beste tippealternativene på forskjellige spill.

Konklusjon

Når du har lest gjennom denne veiledningen, har du all grunnleggende informasjon som trengs for å kunne starte med fotballtipping. Denne seksjonen besvarer spørsmålet «Hvordan tippe på fotball?» med enkle steg, eksempler på odds og spillalternativer for fotball og alternativer for nettipping. Veiledningen gir alle nye fotballtippere en god start.