Slik Tipper du på Tennis

tennis bettingTipping på tennis er på mange måter enklere enn tipping på andre sporter. Ettersom tennis er den nest mest populære sporten, etter fotball, er dessuten tennistipping en viktig del av spillbransjen. Hvis du ikke har tippet på tennis før, kan du lære deg det grunnleggende om tennistipping i denne veiledningen. Her forklarer vi alle spillalternativene som er tilgjengelige hos bookmakere, hvor du kan spille på tennis og hvordan du forbedrer spillet ditt. Tennistipping er fremdeles en ganske ny gamblingaktivitet, og derfor anbefaler vi at du spiller innenfor grensene dine. Les gjerne gjennom denne veiledningen slik at du kan ta bedre valg.

Hvis du er ny innen tennistipping og kun er ute etter å plassere et spill eller to på denne sporten, kan du komme i gang så snart du er ferdig med å lese denne nettsiden. Hvis du er en profesjonell tipper som er ute etter å tjene penger på tennistipping, kan du se veiledningen vår nederst på denne siden. Her finner du mange ressurser som hjelper deg med å forbedre valgene dine og administrere pengebeholdningen din.

Alternativer for tennistipping – slik spiller du på tennis

Det arrangeres turneringer nesten hele året, inkludert ATP, WTA og ITF. Det er dermed ikke rart at tennis er så populært blant både tippere og bookmakere. Ettersom det finnes kun to deltagere per kamp, og ingen mulighet for uavgjort, er tippealternativene i tennis svært enkle.

Forklaring på odds

Spillere fra de fleste land benytter desimalformat for odds, for eksempel 1.7, 2.3 og så videre. La oss se på et eksempel på hvordan disse oddsene brukes og hvordan den potensielle gevinsten beregnes. Hvis du satser 100 Kr med odds 1.7, får du 170 Kr hvis du vinner (1.7 x 100 Kr = 170 Kr, som inkluderer innsatsen pluss 70 Kr i fortjeneste). Hvis du taper, mister du innsatsen din på 100 Kr.

Nedenfor viser vi den enkle matematikken som brukes for odds med desimalformat (også kjent som europeisk tippeodds) for å beregne den potensielle fortjenesten:

odds X innsats = potensiell utbetaling

fortjeneste = potensiell utbetaling + innsats

potensielt tap = innsats (i de tilfellene du taper)

Disse formlene kan enkelt brukes på alle tilgjengelige alternativer for tipping på tennis, som vist nedenfor:

Match Betting

Match-tipping (eller 12-marked) er det viktigste markedet for tennis. Dette markedet gir spilleren muligheten til å tippe på kampens utfall (vinner). Match-tipping gjelder resultatet ved slutten av kampen, der den ene av spillerne kåres til vinner. Det er ingen tidsbegrensning her, slik som i fotball, ettersom tenniskamper spilles helt til en spiller oppnår tilstrekkelig antall vinnersett.

I kamp-tipping velges én av spillerne som vinner. Hos noen bookmakere kan du også se betegnelsen 12, der 1 står for spilleren som er navngitt først i oppgjøret, mens 2 står for den andre spilleren.

tennistipping kampodds

Totalt antall games

Totalt antall games er et over/under-alternativ, der bookmakere oppgir et visst antall games for tenniskampen. Du kan tippe på hvorvidt kampen ender antall games over eller under denne verdien. Games er en del av et sett i tennis, og spilleren som når 6 games vinner settet. Totalt antall games som oppgis av bookmakeren kan være ulikt fra én kamp til en annen, og til og med fra én tennisturnering til en annen.

I over/under-markedet 20.5 games, gir for eksempel spill på over 20,5 games gevinst hvis tenniskampen avsluttes med 21 eller flere games. Hvilke over/under-verdier som benyttes, varierer fra kamp til kamp, og kan være for eksempel 23.5, 30.5 og så videre.

tennistipping totalt antall games

I tillegg til totalt antall games i løpet av kampen, kan spillere også tippe på antall games i et bestemt sett (sett 1, sett 2, sett 3), og tippingen fungerer på samme måte som forklart over.

Totalt antall sett

Totalt antall sett er også et over/under-alternativ, på samme måte som totalt antall games, men her tippes det på totalt antall sett i løpet av tenniskampen. Den vanligste over/under-verdien er 2.5 sett, der et spill på over 2.5 gir gevinst hvis det spilles 3 eller flere sett i løpet av tenniskampen.

Over/under 2.5 sett er det vanligste markedet, ettersom kampvinneren må vinne 2 av 3 sett. I mennenes Grand Slam-turneringer, kan imidlertid over/under-verdien være høyere, ettersom mannlige spillere spiller inntil 5 sett i en kamp, ettersom kampvinneren må vinne 3 av 5 sett.

tennistipping totalt antall sett

Sett-handikap tipping

Handikap-markedet for antall sett ligner på match-tipping, men spillerne får et handikapp før kampen starter. Spiller A kan for eksempel ha et handikapp på +1.5, mens spiller B har et handikapp på -1.5. Hvis du tipper på en spiller med handikapp må du vurdere verdien som er gitt i det totale antallet sett som spilles i løpet av kampen.

Hvis du for eksempel tipper på at spiller A skal vinne med et handikapp på +1.5, og kampen ender 1-2 (spiller A-spiller B), er sluttresultatet med handikapp 2,5-2 for spiller A. Det betyr at du vinner basert på dette handikappet.

tennistipping sett-handikap

Game-handikap tipping

Handicap-markedet for antall games fungerer på samme måte som handicap-markedet for sett. Forskjellen her er at handikappverdien legges til eller trekkes fra antall games for hver spiller i stedet for antall sett.

tennistipping game-handikap

Sett

Sett-markedet er også kjent som riktig resultat. Spillere tipper på settresultatet ved slutten av kampen. En innsats på at spiller A vinner 2-0 gir for eksempel gevinst hvis kampen ender 2-0.

tennistipping plasser innsats

Totalt antall tiebreaks

Totalt antall tiebreaks er et annet over/under-marked som tilbys for tenniskamper. Verdien på tiebreaks gis av bookmakeren, og spillerne satser på hvorvidt det totale antallet tiebreaks er over eller under den angitte verdien.

tennistipping totalt antall tie-break

Settvinner

Et annet spillalternativ i tenniskamper er settvinner. Utvalget her er enkelt, ettersom spilleren skal tippe på vinneren av et gitt sett blant to deltagende spillere.

tennistipping sett vinner

Vinner

Vinner-markedet brukes for å tippe på hvilken spiller som vinner en tennisturnering. Spill på outright-markedet kan plasseres før turneringen starter.

tennistipping vinner

Tennistipping på nettet

Alle som vurderer å tippe på tennis har 2 hovedalternativer å velge blant: Kommisjonær og bookmakere på nettet. Kommisjonærer tilbyr en rask og enkel måte å spille på, forutsatt at du har en kommisjonær i nærheten. Bookmakere på nettet blir imidlertid stadig mer populære, ettersom de gjør det mulig for spillere å ha en nettkonto med penger. Fra denne kan de spille når og hvor som helst, også via mobilen. Bookmakere på nettet tilbyr dessuten gjerne bedre odds, samt bonuser og andre kampanjetilbud som gratisspill eller cashback.

eBonuskode.com anbefaler flere nettbaserte bookmakere for tennistipping, samt registreringspakker som er tilgjengelige for nye spillere. Spilltilbyderne som listes opp her er vel ansett av tusenvis av spillere. De har drevet i mange år, og tilbyr både rettferdighet og stabilitet.

Kanskje du også er interessert i å se anmeldelser og vurderinger fra andre brukere som allerede har spilt hos disse bookmakerne.

Slik åpner du en tippekonto på nettet

Det er enkelt å registrere seg hos disse nettbaserte bookmakerne for å tippe på tennis. Følg stegene nedenfor for å komme i gang:

  1. Velg en bookmaker fra listen over anbefalinger ovenfor, og klikk for å vise tilbud og besøke nettsiden deres
  2. Åpne en konto – når du har åpnet nettsiden deres, klikker du på «Registrer deg nå»-knappen
  3. Så snart registreringsskjemaet vises, fyller du ut opplysningene dine. Disse må være korrekte, ettersom de brukes til å få tilgang til kontoen, sette inn penger og ta ut gevinster.
  4. Så snart registreringen er fullført, skal du ha tilgang til kontoen din. Hos noen bookmakere må du aktivere kontoen ved å klikke på en bekreftelseslenke du mottar i en e-post etter registrering. Sjekk innboksen din for å finne denne e-posten (hvis den ikke dukker opp innen få minutter, kan det være lurt å sjekke søppelmappen).
  5. Når du er autentisert på nettsiden, får du tilgang til ulike medlemssider. Du har også tilgang til innskuddssiden, der du kan se alle tilgjengelige innskuddsmetoder for å sette inn penger på spillkontoen din.
  6. Velg en innskuddsmetode for å sette inn penger på kontoen din. Alle bookmakere på nettet tilbyr flere ulike innskuddsalternativer, inkludert bankkort, e-lommebøker og bankoverføring. Hvis du er ute etter en velkomstbonus, anbefaler vi at du leser gjennom bonusvilkårene, ettersom det kan finnes begrensninger for hvilke innskuddsmetoder som gjelder for aktivering av bonusen.
  7. tennistipping kupongPlasser spillene dine – så snart du har satt inn penger på kontoen din, kan du begynne å tippe. Bla gjennom sportsseksjonen, velg tennis eller en annen sport fra menyen, velg kampen du ønsker å tippe på og klikk på ønsket utfall/odds. Utvalget legges til tippekupongen din. Du kan normalt se kupongen din på høyre side i nettleseren. Se gjennom utvalget på kupongen, angi innsats og klikk på knappen «Plasser spill» som er tilgjengelig på kupongen.

Hvis du velger å motta en velkomstbonus hos bookmakere på nettet, bør du sjekke omsetningskravet som må oppfylles før du kan ta ut eventuelle gevinster. Dette finner du i bonusvilkårene hos bookmakeren.

Før et uttak kan behandles, må du sannsynligvis verifisere kontoen din. Dette er vanlig, og alle brukere må gjennomgå denne verifiseringsprosessen før eller senere. Selve prosessen er ikke lik for alle bookmakere, men kan inkludere en rask telefonsamtale for å bekrefte opplysningene dine, eller ID-verifisering (dette krever at du laster opp kopier av dokumenter som foto-ID eller strømregning til bookmakeren for å bekrefte opplysningene og adressen din). Det er ingen grunn til å bli bekymret, ettersom dette er standard prosedyre. Så snart kontoen er verifisert, kan du ta ut gevinstene dine, sette inn nye midler og plassere flere spill. Verifiseringsprosessen gjennomføres én gang per spillerkonto.

Sportsipping kan føre til avhengighet og tap av penger. Derfor minner vi deg om at alle bookmakere har innebygde selvekskluderings-verktøy som kan begrense hvor mye du kan sette inn eller tippe for i en gitt tidsperiode. Du kan også utestenge deg selv for alltid hvis du føler du er i ferd med å utvikle et spillproblem. Kontakt bookmakeren for mer informasjon om hvordan du begrenser spillaktiviteten din.

Forhåndsspill eller live-tipping

En annen fordel med å tippe på tennis på nettet er muligheten til å plassere spill både før kampen starter og underveis. Forhåndsspill er tilgjengelig både hos kommisjonær og hos bookmakere, mens live-tipping kun er tilgjengelig på nettet.

Live-tipping er det perfekte valg for å tippe på kamper etter hvert som de spilles. Noen bookmakere gir deg også muligheten til å se kampen på kontoen din, via en strømmetjeneste. Ettersom disse markedene endres raskere, er det høyere risiko tilknyttet live-tipping.

Tennistips

Når du tipper på tennis, kan du enten følge magefølelsen eller favorittodds for å velge vinneren. Det er ikke spesielt smart å satse penger på en tennisspiller uten grunn. Vi anbefaler at du leser om de ulike tennisspillerene og sammenligner H2H-data, slik at du kan ta et fornuftig valg før du satser penger.

Du kan også se hva ulike eksperter har å si om tenniskamper, men dette bør kombineres med egen research. Det finnes mange gratis tipssider og betalte tipstjenester for tenniskamper. Du kan velge blant mange forskjellige kilder, men den endelige avgjørelsen bør uansett være din, etter at du har sett på spillerstatistikk.

Tjenester for oddstips:

  • Gratis Tennis Oddstips & Pengestyring

Tennisstatistikk

Hvis du vurderer å tippe på tennis, er vi sikre på at du allerede har kunnskap om spillere og turneringer. Ved å se på statistikk, kan du imidlertid enklere identifisere tennistrender og sannsynligheter for ulike tenniskamper. Se for eksempel TennisStats247.com, som tilbyr informasjon om tenniskamper, live-resultater, statistikk og trender for turneringer fra hele verden, inkludert ATP, WTA og ITF. Nettsiden innhenter og presenterer statistikk og tennisdetaljer på en enkel måte, slik at du kan finne det beste tippealternativet for ulike kamper.

Konklusjon

Hvis du har lest gjennom denne veiledningen, har du allerede grunnleggende informasjon slik at du kan starte med tennistipping. Her finner du enkle steg du kan følge, eksempler på tippeodds og tippealternativer for tennis, samt alternativer for tipping på nettet. Denne siden svarer på spørsmålet «Hvordan tippe på tennis?«, og hjelper nye tennistippere i gang.